12.08.2021. - 02.09.2021.
Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs sadarbībā ar SIA “OnPlate” aicina uz nodarbību ciklu “MVM uztura darbnīcas ģimenēm”. Darbnīcās interaktīvā veidā izzināsim vides ilgtspēju un nākotnes pārtiku, sezonālo un reģionālo produktu ietekmi uz veselību un vidi, veselīgu ēdienkarti skolēnam un uztura lomu emocionālās veselības veicināšanā jauniešiem.
Līdzdalība darbnīcās ir bez maksas, reģistrējoties šeit, vai pa telefonu 26644548.
12. augustā plkst. 18.00 aicinām apmeklēt uztura darbnīcu “Kā garšo gadalaiki? Vietējā un sezonālā pārtika”, kurā uztura speciāliste Veronika Avdejeva iepazīstinās dalībniekus ar sezonālā uztura priekšrocībām. Nodarbībā varēs uzzināt, kāda ietekme uz vidi ir mūsu uztura un iepirkšanās paradumiem, kādi ir ieguvumi, izvēloties sezonālos un vietējos produktus, un ko nozīmē ilgtspējīgs uzturs. Dalībnieki varēs pārbaudīt zināšanas praktiskā veidā, gan nogaršojot mazāk populārus vietējos dārzeņus, gan arī paši izmēģinot savas prasmes izaudzēt ko veselīgu mājās uz palodzes.
19. augustā plkst. 18.00 norisināsies “Veselīgo našķu darbnīca. Ceļvedis skolēna ēdienkartē”, kurā uztura speciāliste Veronika Avdejeva iepazīstinās dalībniekus ar bērnu uztura pamatprincipiem. Darbnīcā runāsim par bērna ēdienkarti skolas vecumā – tās veidošanas pamatprincipiem, kā vecāki un izglītības iestāde var ietekmēt bērna uztura paradumus un veicināt veselīgas izvēles, kādi ir pamatprincipi, kas atvieglo ikdienu, veidojot maltītes bērniem. Nodarbības laikā īpaša uzmanība tiks pievērsta pārtikas produktu sastāva izvērtēšanai. Dalībnieki varēs pagatavot un degustēt našķus no veselīgām sastāvdaļām un gūt iedvesmu dažādām receptēm.
26. augustā plkst. 18.00 notiks darbnīca “Ko ēdīsim nākotnē? Ilgtspēja, circeņi un sliekas”, kurā LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes vadošā pētniece Dr. sc. ing. Ilga Gedrovica un uztura speciāliste Linda Valkovska iepazīstinās dalībniekus ar nākotnes uzturu. Sarunā pievērsīsimies cilvēku un dzīvnieku veselībai un labklājībai, tam, kā cilvēki izmanto planētas resursus, un nākotnes uztura pētījumiem. Dalībnieki varēs degustēt neparastas nākotnes uzkodas un iesaistīties diskusijā, uzdodot jautājumus.
2. septembrī plkst. 18.00 notiks “Darbnīca jauniešiem. Ēdiens un emocionālā veselība”, kurā psihoterapeite Laura Valaine iepazīstinās dalībniekus ar uztura un psihoemocionālās veselības saistību. Darbnīcas laikā diskutēsim par uztura saistību ar psihisko veselību un sabalansēta uztura ieguvumiem emocionālajai veselībai. Apskatīsim, kas ir emocionālā ēšana un kā uzturs var būt pašpalīdzības prakse. Dalībnieki varēs izmēģināt apzinātas ēšanas treniņu un vingrināties pozitīva ķermeņa tēla uztveres veicināšanā.
Dalībnieku skaits darbnīcās ir ierobežots. Nodarbību norišu vieta: MVM dārzs vai MVM konferenču telpa, Ukrainas neatkarības ielā 1, Rīgā.
Darbnīcu apmeklētājiem, izņemot bērnus līdz 12 gadu vecumam, jāuzrāda COVID sertifikāts, kas apstiprina vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas faktu, vai negatīvs testa rezultāts. Sīkāk par apmeklējuma noteikumiem skatīt šeit.
“MVM uztura darbnīcas ģimenēm” tiek īstenotas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.1/16/I/001 “Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” ietvaros.